Най-четените любовни романи през 2021 г.

Живеем в свят, в който хората се чувстват още по-самотни и дистанцирани един от друг, откогато и да било. Губим часове пред телевизора или със смартфона в ръка, вместо да говорим един с друг.

Любовните романи ни напомнят за това, което е важно в живота и също така ни показват, че любовта може да преодолее всички препятствия. Те ни пренасят в един различен свят, далеч от политика и новини и поне за малко ни позволяват да помечтаем.

Ако търсите страхотна книга, с която да се усамотите на дивана пред камината, докато навън температурите бавно, но сигурно падат надолу, вижте кои са най-четените любовни романи през 2021г.

„Нощна музика” на Джоджо Мойс

Мат и съпругата му Лора биха дали всичко, за да притежават старата испанска къща, в която дълго време изкарват прехраната си. Нейният собственик – сърдитият и капризен г-н Потисуърт умира и в живота им нахлува неговата единствена наследница – музикантка, обсебена от цигулката си и наскоро преживяла голяма трагедия.

Изабел се бори с дълговете на починалия си съпруг и с отговорността да е единствен родител на двете си деца – тийнейджърката Кити и малкия Тиери. Принудена да продаде жилището си в Лондон, тя и децата в крайна сметка решават да се преместят в старата, порутена къща. И тук започват техните приключения.

Мат се наема с ремонта на къщата, но междувременно в мислите му трайно се настанява образа на Изабел и неговата обсебеност към къщата придобива ново значение. Самата тя узрява и разбира много нови неща за себе си и семейството си, докато ежедневно се бори с проблеми от всякакво естество.

Краят на тази история е толкова драматичен, че ще ви накара да му отделите специално внимание. Всъщност, кулминацията не е толкова случайна, ако не игнорирате всички улики, насочващи ви към разтърсващия край. Ако искате емоции и силни усещания, това определено е вашата книга.

Книжно братство под прикритие” на Лиса Кей Адамс

Един роман, който ще ви накара да се смеете с глас и едновременно с това да се замислите над важни житейски въпроси и да се питате как бихте постъпили на мястото на главните герои Лив и Брейдън.

Когато Лив постъпва на работа в тузарския ресторант, няма представа на какво ще стане свидетел. Тя е особено щастлива, упражнявайки любимата си професия и с изненада установява, че собственикът на ресторанта не е този, за когото се представя пред обществото.

Сладкарката става неволен свидетел на тормоза, който могъщият готвач упражнява над своя служителка. Лив не успява да се въздържи и се намесва в конфликта. За тази си постъпка обаче загубва работата си.

Тук се намесва Брейдън Мак – мъж, който всяка жена в Нешвил би желала да има. Той й предлага помощта си двамата заедно да разобличат бившия й работодател, но тя се страхува да приеме. И докато той се опитва да я убеди в искреността на мотивите си, двамата попадат в редица комични ситуации.

На сцената се появяват приятелите на Мак от тайния мъжки клуб за любовни романи, които смятат, че са истински експерти в любовта.

Планът на Лив успява, но тя стига по-далеч, отколкото изобщо е възнамерявала.

„Този ден” на Бланка Липинска

В продължението на „365 дни” проследяваме живота на Лора Бийл, омъжена за боса на сицилианската мафия – Масимо Торичели, който я отвлече в първата книга. Сега тя има всичко, за което някога е мечтала и дори очаква първото си дете.

Заради семейно недоразумение обаче, Лора и нейна приятелка решават да избягат от Сицилия и да се върнат в Полша. И това се оказва погрешно решение, защото Лора е отвлечена и отведена насила на Канарските острови от испанската мафия. Масимо е готов да отмести и планина за своята любима, но спасяването й не се оказва толкова лесно.

Романът е наситен с напрегнати моменти и заплита героите в сложни, опасни ситуации, от които не знаят как да излязат.

„Хвани ме, когато падна” на А. Л. Джаксън

„Хвани ме, когато падна” е вълнуваща любовна история, силно вдъхновяваща, емоционално сурова и спираща дъха с романтичните си сцени.

Емили е вокалистка и единствена жена в групата. Всички, освен нея, са готови да подпишат договор, който ще ги изстреля напред. Емили обаче не се чувства готова на самата финална права и тогава на сцената излиза Ройс. Неговата единствена цел е да я убеди и последното нещо, което е планирал, е да се влюби в нея. 

Привличането между тях е моментално, сякаш и двамата са открили своята сродна душа. Очевидно Емили крие нещо от миналото, но тя не може да говори за това, защото ще нанесе непоправими щети на групата и особено на брат си.

Ройс също живее в своя, собствен ад, раздиран от желание за отмъщение към хората, наранили по-малката му сестра.

И двамата се разкриват бавно в историята, повличайки ни напред към кулминацията, която ни оставя на ръба, за да чакаме продължението на книгата.

„Вишъс” на Л. Дж. Шен

Да се влюбиш във врага си, да превърнеш омразата в любов и то към човек, който е груб, агресивен, притежателен и манипулиращ – това е историята на Емилия, даровита художничка, която се грижи за болната си сестра.

Историята между тях започва още в гимназията, когато двамата са тайно влюбени един в друг, но и неспособни да го покажат. Вишъс играе игра, в която Емилия дори не разбира, че участва. В крайна сметка той я отблъсква, а тя си обещава, че никога повече няма да бъде нечия изтривалка.

Десет години след това Вишъс открива Емилия в Ню Йорк. Той й предлага работа, която тя просто не може да откаже, но разбира, че пред него не стои същия човек. Емилия знае, че трябва да се пази от него и да внимава, защото с лекота би я изпепелил.

Тази завладяваща история ще ви накара да обичате и мразите едновременно. На моменти ще имате чувството, че сте направили една крачка напред, само за да осъзнаете, че сте върнали с две назад. Романът прилича на лабиринт, в който е много лесно да се изгубите.